Com podem fer un pa que sigui bo?

divendres, 10 de maig del 2019

Fem hipòtesis


Una vegada han escrit els ingredients i les coses que ells creuen que  necessiten per fer el pa, els demanem que facin hipòtesis de com serà la massa?, què passarà quan posin els ingredients?,...
cada grup ho ha escrit amb la tècnica del full rotatori, cada membre del grup ha escrit alguna cosa i s'han ajudat entre ells.

                                               EL GRUP KITI HAN DIT:


                                               EL GRUP PARE NOEL HAN DIT:


                                            EL GRUP PICAXU HAN DIT:


                                              EL GRUP FUTBOL HAN DIT:


                                                              EL GRUP GEL HAN DIT:


EL GRUP FLAIX HAN DIT:




Després de fer el pa amb els ingredients que ells van dir recuperarem aquesta fitxa i veuran si és veritat el que van posar primer.
Això és el que ha escrit cada grup després de veure i tastar el pa que havien fet.
Comentaven que la massa era "pringosa" que els quedava líquida i que necessitaven farina per espessir, que si tiraven molta aigua de cop es tornava líquida i que costava donar-li forma.
També s'han adonat de la olor, del color de la crosta, de la molla, del gust,...
Per acabar han tingut que netejar-se les mans, les taules i els estris que han utilitzat.







Fem pa

Cada grup va dir els ingredients que li semblava que necessitàvem per fer pa. Els encarregats del material han anat a buscar el què necessitàvem amb la llista i s'han posat a fer la massa.
INGREDIENTS
IOGURTS
OLI
SAL
LLEVAT
OUS
FARINA
AIGUA
PIPES


Hem pogut veure els que els hi feia cosa tocar la massa i embrutar-se i els que s'ho han passat molt bé.
S'han adonat que els quedava una massa molt clara i llefiscosa i que no podien fer una bola, els hem dit si posàvem més farina a veure que passaria, i han pogut veure que se'ls lligava més, d'altres hi anaven afegint més aigua i tampoc se'ls lligava.
Al final tots els grups ho han aconseguit i hem pogut fer un pa cadascun.
Aquí podeu veure com han quedat!






Els encarregats ho han portat al Manolo per veure si ens els podria coure i ens ha dit que si. Després ens ho portarà a la classe, a veure com hauran quedat.


Aquí han explicat als seus companys i companyes el què els ha dit el Manolo


En aquesta foto podeu veure quan el Manolo ens ha portat el pa cuit.


 I aquí l'aspecte que tenia.


Cada grup ha agafat el seu pa i l'ha observat, ha mirat el pes, el color, l'olor, la forma,...
després l'hem partit i s'han mirat com era per dins la molla, la majoria han vist que la molla els ha quedat molt espessa i poc flonja, només hi ha hagut un grup que els ha quedat més esponjosa.
Per acabar l'hem tallat a trossos per tal que el provessin i ens diguessin si era bo, cru, dolç, salat espès,...
Alguns tot i que era atapeït i cru l'han trobat bo, es veu que quan fan les coses ells tot ho troben bo, d'altres que deien que era "sosso", els he demanat que hi faltava i em deien sucre, hem parlat que si hi posaven sucre sortiria dolç com la coca, al final m'han dit sal.

Al acabar hem tornat a recuperar la fitxa que van fer hipòtesis de com seria la massa i el pa i l'han omplert.